Waar let ik op bij het kiezen van een wandelwagen?

Wat een grote keuze wandelwagens!

Welke wandelwagen voor jou en je kind geschikt is, hangt af van wat je van de kinderwagen verwacht en wat je met de kinderwagen wilt ondernemen. Zijn dit kleine tochtjes door de stad of wil je graag met je kind over het strand wandelen? Met deze wensen dien je rekening te houden, omdat dit verschillende eisen stelt aan de uiteindelijke keuze voor de wandelwagen die geschikt is.

Modellen

Kinderwagens zijn er in meerdere modellen.

Buggy
Een buggy is een heel simpele wandelwagen en is heel prettig voor kleine tochten. In een buggy kun je kinderen vanaf ongeveer 6 maanden oud vervoeren. Een buggy is meestal klein en compact en kan goed op de fiets worden meegenomen.

Combi-kinderwagen
Daarnaast is er de zogenaamde combi-kinderwagen. Dit zijn kinderwagens waar, met behulp van een adapter, een (reis)wieg of autostoeltje op kan worden geklikt. Zo kun je de kinderwagen aanpassen aan de diverse groeifasen van je kind en aan verschillende omstandigheden.

Duokinderwagens
Er zijn wandelwagens die zijn ontworpen voor twee kinderen. Bij duowagens zijn de zitjes achter elkaar of naast elkaar geplaatst. Als je een tweeling hebt, kun je kiezen voor een kinderwagen met twee gelijke zitjes naast elkaar. Modernere kinderwagens hebben een onderstel met de zitjes achter elkaar. Deze zijn bijvoorbeeld geschikt voor het wandelen met twee kinderen van verschillende leeftijden.
Tip
Controleer vóór aankoop of de wandelwagen opgevouwen in je auto past.

Kinderwagens met verstelbare ruggensteun
Bij veel wandelwagens kan de ruggensteun versteld worden. Zo kan je kind tijdens de rit ontspannen zitten. Soms is het mogelijk om de kinderwagen in slaapstand te zetten, zodat het kind een dutje kan doen in de wandelwagen.

Kinderwagens met verstelbare voetensteun
Als de wandelwagen van een verstelbare voetensteun is voorzien, dan kun je de steun aan de groei van je kind aanpassen. Zo zit je kind altijd goed in de wagen.

Handige accessoires bij een kinderwagen
Er zijn veel handige accessoires voor bij de wandelwagen. Je kunt denken aan de regenhoes, een parasol of een voetenzak. Een boodschappennet of bagagemand die je onder de kinderwagen kunt bevestigen, is ook erg praktisch.

9maandenbeurs_MaxiCosiNoa

 

Tot 50% korting op de Maxi Cosi Noa! Superhandig, kan ook in ligstand en is erg gemakkelijk opvouwbaar. Klik op de aanbieding!

http://bit.ly/MaxiCosiNoa

 

 Deze actie loopt tot 13 mei 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *